FreeHorseStyle
FreeHorseStyle
facebook   Youtube   |   torokgyorgy.hu   deutsch.torokgyorgy.hu   english.torokgyorgy.hu   Aa | Vissza  

Szolgáltatásaink

Információk a Free Horse Style elméleti oktatásról
Információk a Free Horse Style elméleti oktatásról


A lovakkal való tudatos és hatékony munkához úgy gondoljuk, nélkülözhetetlen, hogy a lovasok egy kicsit lókiképzők is legyenek. Az ehhez vezető út alapkövei a lovak viselkedésének és az e mögött álló folyamatoknak a megismerése és megértése, mely témák az elméleti oktatások fókuszát képezik.

A lovak (valamennyi élőlényhez hasonlóan) túlélésük érdekében pillanatról pillanatra döntéseket hoznak arról, hogy hogyan reagáljanak az őket ért ingerekre. Ezen válaszreakciók összességét (melyet röviden viselkedésnek nevezhetünk) a genetikai beállítódás és a fajtákra jellemző tulajdonságokon túl nagymértékben befolyásolják a korábban megélt élmények és az ahhoz kapcsolódó érzelmek, érzékletek. Az elméleti oktatás célja, hogy ezen (jó és rossz) emlékek lovakban történő feldolgozási módját feltárja, ezáltal érthetővé, értelmezhetővé tegye a lovak „működését.”

Az előadás anyagának megértése és elsajátítása új megvilágításba helyezi a lovak viselkedési problémáit, s egyúttal egy új nézőpont kapuit tárja ki a résztvevők előtt. A Free Horse Style szemléletmódjával ugyanis a lovak viselkedészavarai leküzdhetetlen problémák helyett olyan állapotok, melyek kialakulásának okai ismertek, megoldásuk pedig könnyen megvalósítható feladat. Ahogyan nincs két tökéletesen egyforma ló, úgy természetesen a lovak viselkedészavarai is rendkívül sokfélék lehetnek. A Free Horse Style rendszerében azonban miden egy tőről fakad, hiszen receptkönyv helyett a lovakban lejátszódó folyamatokat összefüggéseiben tárgyalja és láttatja, ennek következtében a módszer minden lóra és minden problémára alkalmazható.

A videókkal illusztrált előadás vezérfonalát az alábbi kérdések alkotják:

- Hogyan rögzítik és dolgozzák fel a lovak az általuk megélt jó és rossz élményeket?
- Hogyan tehetjük a lovakat motiválttá s ezáltal hogyan képezhetjük őket hatékonyan?
- Milyen egy tökéletes mentális állapotban dolgozó ló és hogyan érhetjük ezt el a lovaknál?
- Milyenek a lovak érzelmi állapotai és hogyan változtathatók meg?
- Hogyan épül fel a dominancia-tréning?
- Mik a ló jó és rossz viselkedésének okai és hogyan kezelhetjük ezeket?

Időtartam:1 nap
Ár: 30.000Ft/fő !-> Most 40%-os KEDVEZMÉNY! Az elméleti oktatás ára így 18.000Ft!További szolgáltatásaink:Szolgáltatásaink bemutatása
Információk a Free Horse Style elméleti oktatásról
FreeHorseStyle 1. szint
FreeHorseStyle 2. szint
FreeHorseStyle 3. szint
FreeHorseStyle 4. "Mester" szint
FreeHorseStyle egyéni oktatások
FreeHorseStyle Klubtagság
FreeHorseStyle - Rendezvények, bemutatók