FreeHorseStyle
FreeHorseStyle
facebook   Youtube   |   torokgyorgy.hu   deutsch.torokgyorgy.hu   english.torokgyorgy.hu   Aa | Vissza  

Rekord-Bizonyíték: 40 km felszerelés nélkül

Első hallásra talán őrültnek tűnik, de számunkra normális, sőt mindennapos kapcsolat. Egyértelmű bizonyítékot akartam Mindenki számára, hogy az általam kifejlesztett technológián alapuló FreeHorseStyle nemcsak egy természetes lókiképzés, hanem egy új, működő, Bárki által elsajátítható stílus.

2010.július 30.-án megkaptam a hivatalos engedélyt a Pilisi Parkerdő Zrt.-től (engedély sz.:S-2624/2010) arra, hogy lovammal Szelivel megtegyem a Dunabogdány-.Kiskovácsi távot.
A 40 kilométeres távon először hegyi-erdei úton, forgalmas főúton, majd Pilisszentlászlón keresztül érkeztünk a célig. Szeli egyedüli felszerelése a nyereg volt, amit a háta védelmében tettem rá. A távot félig lóháton, félig Szeli mellett futva tettem meg. Utunkon kísért minket a parkerdő által delegált Erdész, két kamerás, és egy újságíró. Mindenki azt kérdezte, mennyi ideig tartott a felkészülés? Valójában nem volt szükségünk különösebb felkészülésre, pontosabban nekem kellett fizikai edzést tartanom előtte, hogy Szelinek ne kelljen rám várnia az út során. Sokan javasolták, hogy lovas kíséretet is vigyek magammal, de nem éreztem szükségét, hiszen a képzési stílusom lovat és lovasát tanítja meg a közös kommunikációra, összhangra, és ehhez nincs szükség harmadik félre, más lovakra, emberekre.

A rekord teljesítéséről Jegyzőkönyv készült, valamint a teljes utat videóval rögzítettük.

Rekord videó:

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban